Studiossa Tunna Milonoff

Intuitiota pitää vaalia – isoimmat unelmat löytyvät alitajunnastamme

Tunna Milonoff on toteuttanut jo monta unelmaa ja elääkin paraikaa yhtä tai useampaa niistä - silti hän jahtaa uusia unelmia periksi antamatta. Tällä hetkellä mielessä siintää sapattivuosi poissa oravanpyörästä, joka itseasiassa sai alkunsa siitä, että hän halusi välttää oravanpyörän.

Muuta evästeasetuksiasi

Madventures oli unelma, josta tuli totta

– Joskus mulla oli haave omasta matkailuohjelmasta, koska maailmasta puuttui aitojen reissareiden tekemä ohjelma, jossa kerrotaan vapaudesta ja reissareiden kulttuurista, Tunna valottaa yhden unelman lähtökohtia.

Tämän unelman kohtalon useimmat varmaan jo tuntevatkin. Madventures on ollut usean tuotantokauden mittainen menestystarina ja sen perintönä on syntynyt sekä tuotantoyhtiö että uusia sarjoja televisioon.

–  Me haluttiin kertoa ihmisille, että on toisenlaisiakin tapoja elää, hän toteaa.

Tee päätös ja etene pienin, konkreettisin askelin

Unelmia ja niiden toteutustapoja on varmasti yhtä monta kuin on unelmoijiakin, mutta on myös yhteisiä piirteitä ja asioita, joita unelmien täyttymykseen tarvitaan.

– Ensimmäinen asia on, että päättää tehdä unelmastaan totta, sanoo Milonoff.

Vaikka päätöksen tekeminen kuulostaa yksinkertaiselta asialta, jopa helpolta, on seuraavat askeleet avainasemassa toteutumisen suhteen. Harva unelma toteutuu itsestään, mutta toisaalta, kun sitä kohti kulkee sopivilla askeleilla, pysyy haaste sopivan kokoisena.

– Kun on päättänyt lähteä tavoittelemaan unelmaansa, niin on hyvä tehdä reittisuunnitelma, joka hahmottaa sen, miten tavoitteeseensa pääsee, Milonoff ohjeistaa.

Yksinkertainenkin, mutta konkreettinen suunnitelma auttaa hahmottamaan, mitä missäkin vaiheessa kannattaa ja voi tehdä unelmansa eteen. Kuinka ryhdyt käytännössä toteuttamaan unelmaasi?

– Pienikin paperi, johon kirjaa ajatuksiaan unelmasta ja sen luokse johtavasta polusta, auttaa kulkemaan sitä kohti. Ja jollet yhtään tiedä, mitä pitäisi tehdä, miten sinne unelmaa kohti mennään, puhu toisten ihmisten kanssa, jotka ovat samanlaisen unelman jo toteuttaneet, hän jatkaa.

Unelmien toteutus vaatii usein periksiantamattomuutta

Vaikka unelmistaan puhuessa paljastaa itsestään jotain muille, sitä ei kannata pelätä.

– Usein ihmiset haluavat auttaa, joten luuri kauniiseen käteen. Internet on keksitty ja jostain varmasti löytyy joku, jolla on annettavaa juuri sinun unelman toteuttamiseen.

Vaivatonta unelmien jahtaaminen tai toteuttaminen ei kuitenkaan ole. Usein kyse on asioista, jotka ovat kenelle tahansa haastavia saavuttaa, joten sinnikkyyttä ja periksiantamattomuutta pitää olla.

– Mun vanhemmat sanoivat aina, että susta voi tulla ihan mitä tahansa, kunhan teet enemmän töitä kuin muut. Ja totta kai voi käyttää luovuuttaan, etsiä omaan näkökulmaa ja väylää asioiden toteutuksille, koska vaihtoehtoisia reittejäkin on aina olemassa, Milonoff kertoo omasta polustaan ja unelmistaan.

Joskus unelmien toteutumisen huomaa vasta jälkeenpäin

Uskonpuute vaivaa unelmien toteuttamisessa usein ja keinoja vastoinkäymisten ylittämiseen on monia. Ne ovat yksilöllisiä ja voikin sanoa, että mikä tahansa mikä auttaa, on oikea tapa vastata niihin.

– Silloin minulla tapana on meditoida, koska sillä tavalla saan ikään kuin tilaa ajatusteni väliin ja pystyn erottamaan sieltä oman egon pälpätyksen, jonka tavoitteena on turvallisuus, eikä itsensä unelmiin johtava likoon laittaminen, kuvailee Tunna henkistä kilvoitteluaan unelmajahdissa.

Mistä sitten tietää, että unelma on toteutunut tai että polku kulkee sitä kohti? Unelmia on monenlaisia, isoja ja pieniä, ja täyttymys voi olla jopa vaikea havaita. Joskus unelman täyttyminen näkyy vasta taaksepäin katsomalla.

– Todellisuudessahan me eletään kokoajan jotain unelmaa, josta me ollaan joskus vain unelmoitu. Ja koko ajan meille syntyy uusia unelmia ja vanhat saattavat kasvaa, Milonoff pohdiskelee lopuksi.

Tunnan vinkit unelmien toteuttamiseen

  1. Tee päätös, että juuri tämän unelman minä aion toteuttaa.
  2. Tee reittisuunnitelma vaihe vaiheelta kohti unelmaasi, eli miten saat tehtyä siitä totta; kysy rohkeasti neuvoa!
  3. Älä lannistu, vaikka hetkin tunnelin päässä ei näkyisi valoa tai tulee seinä vastaan – köllähdä vaikka riippumattoon ja ole tovi tekemättä yhtään mitään. Vastaus voi löytyä joutenolosta!

Lue lisää