Unelmien toteutukselle ei ole takarajaa.

Mikin haave puumajasta syntyi jo lapsena, kun Miki seikkaili luonnossa innokkaana partiolaisena. Silloin unelma jäi toteutumatta, mutta ei iäksi. Me uskomme, että koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa omia haaveita. Siksi päätimme auttaa Mikiä toteuttamaan oman haaveensa todeksi.

Kaikki alkoi lapsuudenunelmasta

Miki Leskinen, 48, haaveili puumajasta jo lapsena. Aktiivisena partiolaisena hän nautti luonnossa seikkailemisesta. Korkeanpaikankammosta huolimatta korkeat paikat kiehtoivat Mikiä jo lapsena. Yläilmoissa sai olla keskellä luontoa, mutta silti omassa rauhassa. Kipinä puumajaan syttyikin puisesta lintutornista, josta avautui upeat maisemat.

Haave ikiomasta puumajasta heräsi uudelleen henkiin puolitoista vuotta sitten. Leskinen perheineen löysi pitkän etsinnän jälkeen mökin Järvi-Suomesta ja rakastui mökkitontin jylhiin maisemiin ensisilmäyksellä. 

Näin haavetta lähdettiin toteuttamaan

Mökkitontin löytymisen jälkeen Leskinen alkoi jo suunnitella rakentavansa vihdoin oman puumajan. Tiina-kumppani vinkkasi kuitenkin Pohjola Vakuutuksen kampanjasta, johon etsittiin toteutettavia unelmia. Hakemus kampanjaan lähtikin siltä seisomalta. 

Kun Pohjolalta otettiin yhteyttä Mikiin, tämä ei meinannut uskoa koko juttua.

Oli epätodellinen fiilis siitä, että minun unelmastani saattaisi oikeasti tulla totta.

Puumajasta haaveileva Miki

Haave alkoi konkretisoitua, kun puumajojen suunnitteluun erikoistunut arkkitehtuuriopettaja ja taiteilija Janne Inkeroinen asteli pariskunnan pihaan. 

– Yhteistyö Mikin kanssa oli mutkatonta. Luonnonmukaisuus ja kiinnostus perinnerakentamiseen ovat molemmille sydämenasioita, Inkeroinen sanoo.

Upea yllätys sai sanattomaksi

Puumajan rakennus alkoi heinäkuussa ja rakentaminen kesti puolitoista kuukautta. Yllätys lopputuloksesta säilyi loppuun asti, sillä mökin ja puumajan välissä oli metsikköä. Lopulta kumppani vei Mikin silmät sidottuina puumajalle.

Kun Leskinen sai vihdoin nostaa katseensa, toteutunut unelma Käpy-majasta mykisti miehen alkuun täysin. 

–  Maja oli uskomaton, ihan eri sfääreissä kuin mistä olin edes uskaltanut haaveilla.

Viisilapsisen uusioperheen isälle puumaja on tarpeellinen pakopaikka, jossa saa olla täysin rauhassa ja tehdä mitä haluaa.

– Rakastan sitä, että olen yksin metsän keskellä. Olen kuitenkin tehnyt perheelle selväksi, että tämä ei ole mikään isän miesluola, vaan täällä saavat olla kaikki. Tänne saa tulla aina, kun tarvitsee hetken rauhaa.

Katso videoilta, miten haaveesta syntyi puumaja