" "

Näyttelijä Veeti Kallio: ”Elämänilo on tärkeä säilyttää”

Näyttelijä ja muusikko Veeti Kallio toimii kuubalaissyntyisen Alfredon unelma-apurina Nyt jos koskaan -ohjelmassa, jossa Alfredo tavoittelee näyttelijän uraa. Nuorempana Veetin omat haaveet vaihtelivat kausittain, mutta nykyään suurin haave on säilyttää terveys ja elämänilo.

Näyttelijä-muusikko Veeti Kallio, 56, muistelee, ettei hän nuorena miehenä juuri unelmoinut. "On ollut erilaisia ajatuksia siitä, mikä elämässä olisi kivaa ja mikä ei, mutta unemat ovat vaihtuneet hieman kuten vuodenajatkin; välillä paistaa aurinko ja toisinaan on pakkasta", Veeti muistelee. Pikkupoikana hän muistelee haaveilleensa kotiseudulta pois muuttamisesta. "Se ei jotenkin tuntunut omalta paikalta, musiikki pelasti minut urheilulta", hän naurahtaa. "Onneksi minulla oli ystäviä, joilla oli tosi hyvät stereot. Kuuntelimme paljon hyvää musiikkia. Ehkä musiikki oli se, mikä ajoi minut lopulta pois sieltä."

Nyt jos koskaan -ohjelmassa Veeti toimii kuubalaissyntyisen Alfredo Castillon unelma-apurina. Alfredo on työskennellyt Kuubassa muusikkona ja Suomeen muutettuaan haaveillut muusikon ja näyttelijän urasta. Englanninkielisenä suomalainen showbisnes ei ole kuitenkaan helpoin taival.  

"Alfredo eli Freddy on todella valmis pakkaus, huikea tyyppi", Veeti kertoo.  

Veeti toimii Alfredon tukena, kun tämä pääsee ohjelmassa suosittuun Syke -sairaalasarjaan esittämään sairaanhoitajaa. "Freddy on ohjaajan ja tuotantotiimin kannalta aivan ihanteellinen tyyppi. Hän otti muut kuvausryhmän jäsenet huomioon, ymmärsi mitä häneltä odotetaan ja teki mitä sanottiin", Veeti kehuu. "Uskon, että jos suomalaisiin tuotantoihin kaivataan yhtään eksoottisemman näköistä tyyppiä niin tässä on kaveri, keneltä rooli varmasti luonnistuu!" 

Entä minkälaisia vinkkejä Veetillä on näyttelijän tai muusikon roolista haaveilevalle? "Unelmissa ja niiden tavoittelussa voi miettiä asioita vähän niin kuin kuntoilussakin; tavotteiden kautta", hän sanoo. "Haluaako asioita kahden vuoden vai 20 vuoden tähtäimellä? Siinä on eroa, jos tavoitteena on juosta New Yorkin maraton tai olla rantakunnossa kesällä", Veeti pohtii. Tärkeintä Veetin mielestä on kuitenkin olla totuudellinen. "Oli unelma mikä tahansa, olla näyttelijä tai vaikka puunhoitaja, niin aina kannattaa olla oma itsensä. Lisäksi kannattaa tehdä kaikenlaisia asioita, tehdä vaan!" hän kehottaa. "Kovin usein valitsemme vain ne asiat, jotka meitä huvittavat. Mutta jos tekee erilaisia asioita, niin siitäkin oppii."

Tulevaisuudessa Veeti itse haaveilee terveydestä. "Kropassa on kaikenlaisia pikkuvikoja. Jos terveyden saisi pitää, se olisi hienoa", hän sanoo. "Sekä elämänilon säilyttäminen. Elämme kaikki kuitenkin omaa elämäämme ja pidän sanonnasta ”better live your own life, everybody else's is already taken!” hän nauraa.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa