Kuvassa Mikko Silvennoinen ja Sami Kuronen

Mikko Silvennoinen: ”Unelmat pitää päivittää vähintään 10 vuoden välein!”

Koko kansan suosikki, viisukommentaattori ja kaupallinen johtaja Mikko Silvennoinen uskoo, että unelmat saattavat löytyä yllättävän läheltä. Nyt jos koskaan -ohjelmassa Mikko toimii Erikan unelma-apurina oman tyylin löytämisessä ja rohkeuden löytämisessä. Mikko kannustaa päivittämään säännöllisesti unelmia, jotta vanhoihin haaveisiin ei jumahda huomaamattaan.

Mikko Silvennoinen kuvailee itseään innokkaaksi somesedäksi. Hän on päättänyt ottaa haltuun nuorisomedia TikTokin ja tuulettaa 3000 seuraajan ylitystä.

"Mä haluan yrittää ja kokeilla kaikkea somemaailmassa! Vaikka mun sisällöt ei välttämättä ole mitenkään johdonmukaisia", Mikko nauraa. "Yritin tubettamista, mutta se ura tyssäsi tuhanteen tilaajaan ja siihen, että unohdin päivittää sisältöä", hän pudistelee päätään. Nyt TikTokissa Mikon sisällöistä eniten vetää Euroviisuihin liittyvät sisällöt, luonnollisesti.

"Tykkään Tiktokista, sillä koskaan ei tiedä mikä lentää ja mikä ei. Vuorokaudessa tietää, tuleeko jostain sisällöstä hitti vai ei." Hän pohtii myös sosiaalisen median algoritmejä, ja sitä, miten ne räätälöivät monelle nuorelle koko heidän maailmankuvansa.  "On tärkeää ymmärtää somealustoja käyttäessä, että se oma feedi ei ole sama kuin koko maailma."

Nyt jos koskaan -ohjelmassa Mikko toimii Erikan unelma-apurina, joka haaveilee muodonmuutosleikistä. Ohjelmassa nähdään, kuinka muodonmuutoksesta paljastuu hämmentävän saman näköinen nainen kuin lähtötilanteessa.

"Toivottavasti Erikalle jäi siitä hyvä itsevarmuuden kokemus. Ei muodonmuutosleikissä aina tarvita hokkus pokkus -taikoja, vaan siitä voi oppia myös sen, että itsellä on jo ihana tyyli", Mikko muistuttaa. 

Unelmana kaloja puutarhalammikossa 

Omista nuoruuden unelmista kysyttäessä Mikko muistelee vanhaa 4POP:n juttua, jossa kysyttiin mikä Mikon unelma kymmenen vuoden kuluttua on. "Vastasin, että haluan puutarhalammikon, missä on kaloja. Mutta ei se ole kauhean yksinkertainen unelma. Jotta voin kaivaa lammikon pihaan, niin ensin täytyy ostaa talo, jossa on piha, ja se onkin paljon isompi unelma", Mikko nauraa.

Nyt jos koskaan -ohjelman Erikaa ja Mikkoa yhdistääkin rakkaus omaan pakopaikkaan kaupungin keskellä. Erikalla on viljelyspalsta, kun taas Mikko karkaa arjessa omalle siirtolapuutarhamökilleen. Nykyään hänen siirtolapuutarhamökkinsä pihalta löytyy myös kalalammikko, josta hän nuorempana haaveili.

Siirtolapuutarhamökki on tuonut Mikolle paljon merkitystä arkeen. "Helsingissä minulle oli vaikeaa löytää paikkaani ulkona. Jos lähdin kotoa pois kauniilla säällä, en voinut lähteä maalle tai muualle, parveke ei riittänyt. Siirtolapuutarhamökki ratkaisi kriisin ja teki minulle Helsingistä ihanan! Nyt jos on kaunis ilma, tiedän mihin menen." 

Keski-ikään tultaessa Mikko huomasi, että unelmat kaipaavat päivitystä. "Hyvin usein ihmiset jumahtavat niihin unelmiin, mitä nuorena on. Että tuollaista elämää haluan sitten yli 30-vuotiaana viettää. Todellisuudessa unelmia pitäisi päivittää vähintään 10 vuoden välein. Jos ennen rakastin juhlia ja rientoja, niin nyt täytyy todella olla jotain juhlimisen arvoista, että jaksaa lähteä", hän sanoo. 

Rohkeutta tarttua yllättäviinkin haasteisiin

Tällä hetkellä Mikko haaveilee löytävänsä liikuntalajin, josta pitäisi edes vähän. Hän on kokeillut lukuisia eri lajeja, mutta ei tunnista personal trainereiden hössötystä liikunnan jälkeisestä euforiasta. "Tarvitsisin ihan arkipäiväisen tavan liikkua. Kävelen jo ympäri Helsinkiä, mutta olisi ihanaa löytää ryhmä tai ohjaaja, jotka ymmärtävät senkin puolen, että ei liikunta kaikille tuota endorfiineja ja sitä kuuluisaa iloa. Miksei kukaan markkinoi, että tässäpä laji sulle, joka vihaat liikuntaa, tule tänne ja vihataan sitä yhdessä!" Mikko nauraa. 

Nyt jos koskaan -ohjelmassa Mikko valaa rohkeutta Erikaan, joka valmistautuu esiintymään tulishow’ssa. Rohkeutta vaati myös päätös lähteä toimittajan töistä ViacomCBS:n kaupalliseksi johtajaksi, jona Mikko on toiminut jo kolme vuotta. "Olen aina pitänyt itseäni tarinankertojana. Ajattelin, että kaupalliset työt ovat pikkutakkimiesten hommaa, ei olisi tullut mieleenkään hakea tätä työtä", Mikko kertoo. "Mutta olen ylpeä siitä, että menin epämukavuusalueelle, ja lopulta sain työn." Ensimmäiset puoli vuotta Mikkoa pelotti, mutta hän suhtautui pelkoon avoimesti. "Olin tosi avoin siitä, mitä osaan ja mitä en osannut."

Mikko kannustaakin ihmisiä suhtautumaan rohkeasti haasteisiin ja mahdollisuuksiin, mitä elämässä omalle kohdalle sattuu.  "Jo korttelin etäisyydellä voi olla mitä vain!"

Sinua saattaisi myös kiinnostaa