Karoliina sai apua epävarmuuteensa: ”Nyt uskallan näyttää, kuka olen”

Sodankylästä Helsinkiin kotiutunut Karoliina on maalannut ja kirjoittanut niin kauan kuin muistaa. Hän on kuitenkin kärsinyt häpeän tunteesta, eikä ole uskaltanut tuoda esiin omia töitään. Nyt jos koskaan -ohjelmassa Karoliina uskaltautui ilmaisemaan itseään ja hänen suuri haave toteutui, kun suosittu artisti asteli studioon.

”En enää häpeile sitä, kuka olen!”

Sodankylästä kotoisin oleva 32-vuotias Karoliina Karjalainen muutti Helsinkiin vastahakoisesti. Nykyään hän viihtyy pääkaupungissa hyvin, eikä luopuisi merellisistä kävelyistä mistään hinnasta.  

–  Muutin töiden perässä Helsinkiin, ja en kyllä haluaisi enää asua missään muualla! Karoliina nauraa. Hän räiskyy itseluottamusta ja elämäniloa. Aina niin ei kuitenkaan ole ollut.  

Maalaamista ja kirjoittamista harrastava Karoliina on kärsinyt häpeän tunteesta ja epävarmuudesta omiin taitoihin.

–  Viime vuonna otin teemakseni, että haluan kehittää tätä omanarvontuntoa itsessäni. Tulen piilosta esiin, enkä häpeile sitä kuka olen, itsetuntemusvalmentajaksi valmistuva Karoliina pohtii.

Mitä itsetuntemusvalmennus oikein on?  

– Siinä käyn lyhytterapiakeinoin läpi asiakkaan haasteita elämässä. Lähestyminen on tosi tavoitteellista, ei niinkään terapeuttista ja minä olen tavallaan valmennettavan matkakumppani sillä matkalla kohti hänen unelmaansa, Karoliina selventää. 

Konkarinäyttelijä inspiroi olemaan oma itsensä

Nyt jos koskaan -ohjelmassa Karoliina lähtee työstämään epävarmuuksiaan itseilmaisuun liittyen, ja saa apuja konkarinäyttelijä Anu Sinisalolta. – Anu tuki eniten omalla olemuksellaan, näyttämällä rohkeasti kuka hän on. Hän osaa sanoittaa kaiken ja on niin luonteva itsensä kanssa, se inspiroi minua kovasti, Karoliina kehuu. 

Maalaaminen on ollut osa Karoliinan elämää aina. Se on toiminut väylänä itseilmaisulle. 

– En ehkä voi kutsua kuitenkaan itseäni taitelijaksi, Karoliina nauraa. – Mutta minua on aina kiinnostanut värit ja olen maalannut niin kauan kuin muistan, hän sanoo. Nykyään epävarmuus ja häpeän tunne ei enää pidättele luovuutta, minkä Karoliina kertoo tuovan vapautta elämään ja itseilmaisuun.

Luova Karoliina kertoo, että myös kirjoittaminen on toiminut tärkeänä osana pitkin hänen elämää.

– Kirjoittaminen on tosi iso osa henkistä prosessointiani. Kirjoitan päiväkirjamaisesti, ja siinä sivussa syntyy myös runoja. Usein aiheet liittyvät sisäisiin matkoihini.

Tulevaisuuden haaveina muiden auttamista ja autenttista elämistä itselle

Nyt jos koskaan -ohjelmassa Karoliina yllätetään vielä, kun avuksi rientävät räppäri Hassan Maikal sekä tuottaja Yrjänä. Karoliina pääsee harjoittamaan spoken word -lausumista heidän Nyt jos koskaan -kappaleessa.

– Se oli aivan uskomattoman ihanaa, Hassan ja Yrjänä olivat ihmisinä niin lämpimiä, heistä oikein huokui auttamisen ilo. Heidän avullaan kuoriuduin kuin perhonen kotelostaan, Karoliina huokaa.

– Se motivoi itseänikin, että täytyy laittaa hyvä kiertämään. Toivottavasti voisin olla itse samalla tavalla tukena jollekin tulevaisuudessa. Karoliina onkin aloittamassa Kuningatarenergia -nimisen podcastin seksuaaliterapeuttina toimivan ystävänsä Pinksun kanssa. Podcastissa jaetaan hyvää, feminiinistä energiaa ja harjoitellaan itsemyötätuntoa.

Jonain päivänä Karoliina haaveilee vielä pitävänsä taidenäyttelyn.

– Se edustaa minulle sitä, että uskallan näyttää mitä sisältäni löytyy, ja kuka minä olen. Myös kirjoittamisessa Karoliina toivoo kirjoittavansa jonakin päivänä rajattomammin. – Että en kirjoittaisikaan vaan itselleni, vaan myös muille. Tulevaisuus pitää sisällään autenttista elämistä itselle, mie en suostu enää piiloutumaan! Karoliina huudahtaa nauraen.  

Sinua saattaisi myös kiinnostaa