Anne Kukkohovi: ”Liika suunnittelu on turhaa, pitää uskaltaa tarttua tilaisuuksiin!”

Mallimaailman pitkän linjan ammattilainen Anne Kukkohovi oli valokuvamallin töistä haaveilevan Ville Väätäisen unelma-apuri Nyt jos koskaan -ohjelmassa. Persoonan merkitys mallin töissä korostuu yhä enemmän, ja Anne peräänkuuluttaa elämässä yleisestikin rohkeutta ja uskallusta tarttua elämän tarjoamiin tilaisuuksiin. Lue Annen vinkit haaveiden toteutukseen!

Löydä oma kulma

Paljon pituutta, hoikka ja raamikkaat kasvot; perinteisen mallin määritelmä. - Mallista puhuminen on ensinnäkin hieman vanhanaikaista, entinen malli ja tv-juontaja Anne Kukkohovi huomauttaa.  

Nykyään persoonallisuus ja omien intressien esiin tuominen on todella tärkeää. Mallina oleminen on nykyään paljon monikanavaisempaa. Siihen sisältyy usein vaikuttamista sekä muuta yhteistyötä, ja mallin töitä tekevät paitsi perinteiset mallit myös vaikuttajat ja julkkikset, Anne kertoo.

Vogue-lehden legendaarinen päätoimittaja Anna Wintour nosti aikoinaan julkisuuden henkilöt mallien rinnalle ottamalla muotilehden kanteen muita kuin perinteisiä huippumalleja.

- Ei ole epätavallista, että Johnny Deppin, David Beckhamin tai Madonnan lapsista tulee malleja. Nimi ja persoonallisuus merkkaavat paljon, Anne selventää. Perinteisesti mallin työssä on arvostettu pituutta, mutta Anne muistuttaa, ettei itsekään solahtanut perinteisiin pituusvaatimuksiin uransa alkuvaiheilla.

- Hämmästyin aikoinaan, että sain töitä. Joten pituus ei missään nimessä ole rajoittava tekijä, pitää löytää se oma kulma. Ala on kovassa murroksessa ja polarisoituu jatkuvasti. Silloin kun itse ysärillä tein mallintöitä, ala oli paljon kapeampi. Nykyään on olemassa omia mallitoimistoja plus-malleille tai yli 30-vuotiaille, Anne kertoo. 

Tartu rohkeasti tilaisuuksiin ja heittäydy

Nyt jos koskaan -ohjelmassa Anne valmentaa kolmekymppistä Ville Väätäistä valokuvamallin työhön. Mallikansio on ollut yksi Villen unelmista, ja Annen opastuksella saadaan aikaan henkeäsalpaavia kuvia. Anne kehuu Villen heittäytymiskykyä.

- Villen asenne on juuri oikeanlainen! Jos tulee joku makea tilaisuus eteen niin kannattaa miettiä, mihin se vie. En itsekään aikoinaan varsinaisesti haaveillut tv-urasta, vaan mietin, että mihin kaikkeen se voi viedä. Villellä on samanlainen asenne, hän tarttuu rohkeasti tilaisuuksiin ja on utelias, sillä pääsee pitkälle! Anne kehuu.

Pysy uteliaana ja valppaana - koskaan ei tiedä mitä voi tapahtua

Anne on itse juuri kotiutunut tositv-sarjan kuvauksista, jossa hän purjehtii julkisuuden henkilöiden kanssa Atlantin yli. Valtameren ylitys on ollut yksi Annen unelmista. – Unelmien toteuttamisessa ajoitus on aina sellainen asia, mitä pitää pohtia. Joskus jokin asia tulee elämässä eteen ja ehkä sillä hetkellä ajoitus ei ole paras mahdollinen, mutta ei unelmaa kannata sen takia haudata vaan pitää takaraivossa. Näin kävi minullakin Atlantin ylityksen kanssa, Anne kertoo. 

Veneellä Atlantin ylitys isossa porukassa ei ollut Annelle ominaisin tapa matkustaa. – Rakastan reissata yksin! Ymmärrän, että monen mielestä solomatkustamisessa voi olla orpo olo, mutta se tekee uskomattoman hyvää! Ongelmanratkaisukyky pysyy hyvin yllä ja mieli on skarpimpi, Anne sanoo. 

Anne peräänkuuluttaa, että unelmien toteuttamisessa kannattaa välttää turhaa suunnittelua. Kun pysyy uteliaana ja valppaana, niin hienoja tilaisuuksia tulee vastaan. – Minulla onkin motto: I have no master plan, there is always room for something wonderful! Anne nauraa.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa