" "

Utelias innostuminen sopii kaikenikäisille – ja vie eteenpäin

Parhaimmillaan yli 150 tuhatta katselukertaa yhdellä videolla, tuhansia tykkäyksiä ja kuningattaren itsevarmuutta. Niistä on diskokuningatar Einin TikTok –tili tehty. Ennakkoluulottomasti somemaailmaan heittäytynyt Eini näyttää mallia, kuinka kokemus ja osaaminen hurmaa myös uusissa medioissa.

Einin kiinnostus uusiin asioihin vei TikTokkiin

– Uudet nuoret artistit ovat minulle valtava inspiraation lähde. Katson heidän tekemistään sillä silmällä, että mitä voisin oppia, Eini kertoo.

Neljä vuosikymmentä Suomen tanssi- ja esiintymislavoja kiertänyt artisti on osoittanut uudistumiskykyään läpi uransa ja viimeisin aluevaltaus TikTokissa kertoo, että hän ei pelkästään seuraa, vaan kulkee kärjessä.

– Loikkasin sosiaalisen median maailmaan ensimmäisen kerran vasta vuonna 2011, kun useampi tuottaja sanoi minulle, että ”nyt Eini sinun pitää mennä someen”, diskokuningatar kertoo.

Aluksi sosiaalinen media näyttäytyi Einille jopa pelottavana, mutta tottuminen tapahtui nopeasti. Facebook- ja Instagram -tilit saivat tuulta purjeisiinsa, seuraajat löysivät ne ja Einin sometekeminen lähti kehittymään.

– Nykyään olen jo varsinainen some-hirmu ja seuraajieni kanssa läheinen. Viimeisin avaus eli TikTok on aivan valtavan innostava, mutta vielä kovin uusi juttu, joten koitan kahmia kokemuksia ja tietoa, miten siellä onnistutaan, hän kertoo innostuneesti.  

Tähtiartistilla uuden oppiminen ei toki rajoitu vain sosiaaliseen mediaan, vaan myös omassa ydinosaamisessa on tilaa ja mahdollisuuksia kehittyä. Tarvitaan vain hyvä hetki ja mahdollisuus.

– Vuonna 2016 osallistuin Uuden Musiikin Kilpailuun ja tein silloin nuorten artistien biiseistä Eini-diskoversioita ja studiossa tuli vastaan tilanne, että jouduin opettelemaan kokonaan uuden laulutekniikan, hän kertoo.

– Vastaan tuli hienoja biisejä, joissa vanhat laulutapani eivät toimineet ja lähdin tutkimaan, kuinka ottaa biisit haltuun. Opettelin esimerkiksi laulamaan hiljaa ja ihan uudenlaisia lausuntatapoja, Eini sanoo.

Onnistumiset ovat yksi tärkeä ajovoima elinikäisessä oppimisessa, koska ne kasvattavat rohkeutta yrittää.

– Uuden opettelu on ollut hyvin motivoivaa, ja itse innostun, kun huomaan, että olen ihan hyvä uuden oppija. Se ruokkii uskaltamista ja uuteen tarttumista, Eini sanoo.

Miten jokainen voi lähteä kehittämään itseään?

Oppimiselle ei ole ikärajaa tai pääsyvaatimuksia. Einin kohdalla pitkän uran tuoma kokemus toisaalta auttaa oppimista, mutta se voi myös haastaa sitä.

– Oppiminen voi olla myös hyvin työlästä. Pelkkä innostuminen välttämättä riitä, vaan siitä huolimatta voi tehdä kaiken päin honkia, joten epäonnistumisen sietokyky on myös tarpeen hän muistuttaa.

Oma kokemuspolku voi joskus johdattaa tilanteeseen, jossa muutos ja oppiminen ovat vaikeita - tai ainakin niiden aloittaminen saattaa olla kynnyksen takana.

– Minulla on ollut vakaa ja turvallinen asema artistina. Olen pysynyt hyvin työllistettynä ja yleisöä on aina ollut riittävästi. Mutta tässä juuri on haaste ja riski, että uskaltaa lähteä siitä sivuun, kokeilemaan jotain uutta, hän kuvailee.

Turvallisuushakuisuudesta ylipääseminen usein palkitsee, kun jaksaa luottaa elämään ja tulevaisuuteen.

– Olisi helppo tehdä niin kuin olen aina tehnyt, mutta se ei ole se juttu tässä elämässä. Kun olet kiinnostunut uuden oppimisesta ja itsesi kehittämisestä, olet kiinnostunut elämästä, Diskokuningatar Eini toteaa lopuksi.

Einin vinkit uusiin asioihin tarttumiseen

  1. Ole rohkeasti oma itsesi ja aloita: tartu hetkeen ja innostumiseesi - heittäydy!
  2. Tutustu itseesi oppijana ja etene omien vahvuuksiesi kautta. Aiempi osaaminen on tukenasi, käytä sitä hyväksesi, mutta vältä kaavoihin kangistumista.
  3. Tee päätöksiä, sanoita ne ja luo itsellesi polku niiden pitämiseksi.

Lue lisää