Miksi elää muuta, kuin omannäköistä elämää?

Me uskomme, että elämässä pitää tarttua rohkeasti mahdollisuuksiin ja elää omannäköistä elämää. Järjestimme arvonnan, jonka voittajia autoimme toteuttamaan heidän bucket-listalla olevia haaveitaan. Katso inspiraatiota omien haaveiden toteutukseen Sannalta, Mikalta ja Hennalta, jotka pääsivät toteuttamaan omia haaveitaan telemark-hiihtokurssilta kuntosalille ja lasi-igluun!

Telemark-sukset jalkaan ja yöksi lasi-igluun

Sanna Vilppola on oululainen perheenäiti, jonka bucket-listalta löytyi yö tähtitaivaan alla ja telemark-hiihdon opettelu. 

"Nämä haaveet ovat olleet pidempiaikaisia toiveita, joita joskus elämässäni olen päättänyt toteuttaa. Olen lasketellut ja lumilautaillut parikymmentä vuotta sitten paljon, mutta koskaan en ole telemarkia kokeillut. Se on aina kuitenkin kiinnostanut. Jännitti, että osaanko yhtään, mutta onneksi oli asiantunteva opettaja. Lastenrinteestä kun lähdettiin rauhassa liikkeelle, niin alkoihan se sitten sujua." 

Sannalle haaveiden toteutuminen tarkoittaa hetkessä elämistä ja rohkeutta unelmoida asioita. 

"Automatkalla Rukalle soi radiossa Neon 2:sen uusi biisi. Laulun sanoissa kiteytyi mukavasti asia, joka on hyvä muistaa: ”On onni täällä pieninä palasina, lautaselle jääneinä murusina, se viipyy täällä hetken ja häviää. Ei sitä pullotettua saa mihinkään…”. Eli aina kannattaa haaveilla ja uskaltaa toivoa. Pitää nauttia pienistä hetkistä ja muistaa iloita tavallisistakin asioista." 

Tästä jäi sellainen kipinä itselle, että ensi talvelle olisi suunnitelmissa hankkia omat välineet telemarkin harrastamista varten. 

Yhteistä aikaa perheen kanssa ja energiaa arkeen kuntokuurilla 

Vantaalainen IT-alalla työskentelevä Mika yllättyi todenteolla, kun sai kuulla bucket-lista-arvonnan voitosta. Viiden lapsen perheenisällä meni hetki sulatella uutista. Vasta, kun hän pääsi varaamaan yhteistä lomamatkaa perheen kanssa ja aloittamaan treenit Colyseum-kuntosalilla personal trainer Vertti Harjuniemen ohjauksessa, haaveiden toteutuminen kolahti tajuntaan. Hän kertoo, että perheen yhteinen lomamatka Thaimaan Krabille on iso haaveiden täyttymys työntäytteisen arjen keskelle.

"Lomamatka perheen kanssa on ollut aika merkityksellinen haave, koska minulla tulee tehtyä paljon töitä ja vaimo myös tekee kahta työtä. Haaveessa korostuu se yhteinen aika. Ensimmäistä kertaa meidän perhe lähtee niin pitkälle."

Teetimme vuonna 2021 tutkimuksen, jossa selvitettiin mistä suomalaiset todella haaveilevat. Eniten unelmoitiin ihan arkipäiväisistä asioista: yhteisestä ajasta perheen kanssa, terveyteen liittyvistä asioista sekä suursiivouksesta. Myös Mikalla toinen tärkeä haave liittyi terveyden ja kunnon ylläpitämiseen toimistotyöläisen ja suurperheen isän arjessa.

"Kun alkaa olla tällainen keski-ikäinen jässikkä, niin kuntoilu ja hyvinvointi alkaa olla aika kova juttu. Itselläni on viisi lasta, ja haluan nähdä mahdolliset lapsenlapsetkin tulevaisuudessa."

Michelin tähden arvoinen ravintolaelämys ja synttärijuhlat hotellissa

Henna on 28-vuotias tuore tradenomiopiskelija Keravalta. Hänen bucket-listallaan tärkeimmiksi haaveiksi nousivat ravintolaelämys Michelin tähden ravintolassa, syntymäpäiväjuhlat hotellissa ja matkustelu. Henna kertoi haaveiden liittyvän uusiin elämyksiin ja kokemuksiin, joita voi muistella sitten vanhoilla päivillä.

"Olen ollut aina todella kiinnostunut eri kokemuksista, varsinkin ruuan suhteen. Tykkään kokeilla ennakkoluulottomasti erilaisia ruokia ja haluan päästä testaamaan uusia ravintoloita. Ensimmäinen asia, jonka ehdottomasti halusin bucket-listalle oli Michelin-tasoinen ravintolakokemus, koska se tulee varmasti olemaan mieleenpainuva elämys."

Henna kertoo haaveilevansa uusista elämyksistä ja kokemuksista rakkaiden ihmisten kanssa. Lisäksi tulevaisuuden haaveissa siintää tilavampi asunto ja AMKista valmistumisen jälkeen uusi työura.

"Olen pyrkinyt perinteisestä ”sitten joskus…”-ajattelusta pois. Jos alan haaveilla jostakin asiasta, haluan tehdä töitä haaveeni eteen ja tehdä suunnitelman haaveen saavuttamiseksi."

Elämme vain kerran, joten miksi eläisin muuta kuin omannäköistä elämää?

Sinua saattaisi myös kiinnostaa