Olli Halosen Pohjola-biisi on noussut koko kansan suosioon

Olli Halosen Pohjola-biisi kertoo kansasta, joka elää tunteella ja sisulla

Olli Halosen Pohjola-biisi on noussut jättimenestykseen, eikä ihmekään. Jääkiekkokansalle on tarjolla herkkua, kun MM-kotikisojen alla Pohjola-biisistä kuullaan Ollin ja Pohjola Vakuutuksen versio Leijona-teemalla.

Olli Halonen on viimeistään tänä vuonna noussut koko kansan korviin Pohjola-biisin myötä. Pitkään musiikkia tehnyt mies ei noussut heti ensimmäisen demon myötä menestykseen, vaan joutui etsimään omaa tyyliään useamman vuoden. Omalaatuisesta kansastamme kertova Pohjola-kappale kertoo suomalaisuuden vastakohdista: haaveilemme Espanjaan muutosta, vaikka samalla olemme vähään tyytyväisiä. Suosio osoittaa, että sisukas kansa on ottanut kappaleen omakseen.

Miten suomalaisuudesta ammentava Pohjola sai alkunsa? 

Olli kertoo, että ennen Pohjola-biisin syntyä hän oli pitkään tehnyt erilaisia kappaleita ja vienyt niitä levy-yhtiöihin näytille.

"Kappaleista kyllä tykättiin, mutta joka kerta vastaus oli ei. Lopulta erään levy-yhtiön edustaja totesi, että hänen mielestään ne kappaleet ja minä ihmisenä ja artistina eivät kohdanneet. Hän ei nähnyt minua laulamassa niitä rakkauslauluja, joita olin tuonut hänelle näytille. Tajusin välittömästi hänen olevan oikeassa", Olli kertoo.

Tapaamisen jälkeen Olli päätti tehdä kappaleen, joka olisi täysin hänen itsensä näköinen ja -kuuloinen. Kappale, joka syntyi tarpeesta olla itselleen aito ja rehellinen, onkin valloittanut suomalaisten sydämet. 

Pohjola-biisi sai Leijonasanat MM-kisojen alla

Tänä vuonna myös Pohjola Vakuutus sai kappaleesta oman versionsa. Pohjola Vakuutus on Jääkiekkoliiton ja Leijonien pitkäaikainen yhteistyökumppani, ja mikä olisikaan parempi kiekkohengen nostattaja miesten MM-kotikisojen alla, kuin Pohjola-biisi Leijonateemalla. 

Olli kertoo, että yhteistyö Pohjola Vakuutuksen kanssa on ollut mielenkiintoista myös sen takia, että Ollin oma isoisä toimi aikoinaan vakuutusasiamiehenä. Myös jääkiekko on lähellä Ollin sydäntä, joten inspiraatiota jääkiekkoteemaiseen versioon Pohjola-kappaleesta ei tarvinnut kauaa etsiä.

"Harrastin itse jääkiekkoa lapsena, ja suurin haaveni silloin olikin tulla ammattipelaajaksi. Teini-iässä alkoi selvitä, että minulla ei ollut luonnollista lahjakkuutta lajiin, ja aloin jäädä kehityksessä jälkeen joukkuekavereistani. Siinä vaiheessa kiinnostus musiikkiin oli jo syttynyt palavaksi, ja haave NHL-kiekkoilijasta vaihtui luontevasti unelmaan ammattimuusikkoudesta. Vaikka jääkiekon pelaaminen jäi, olen rakkaus lajiin säilyi, ja olen seurannut jääkiekkoa, ja varsinkin Leijonia koko ikäni."

Soiko Pohjola-biisi myös Ollin omassa kotikatsomossa?

"Minulla on tapana kuunnella valmiita soittolistoja Spotifysta, joten en välttämättä laita mitään tiettyä biisiä itse soimaan. Mikäli Pohjola sattuu olemaan jollain MM-lätkä -soittolistalla, niin en aio vaihtaa kappaletta", Olli nauraa.

Kuuntele Pohjola-biisin Leijonaversio

Leijonienkin pelit turvaa Pohjola Vakuutus! Olli Halosen Pohjola -kappale sai uudet sanat kiekkohuuman kunniaksi.

Muuta evästeasetuksiasi

Kuka? Olli Halonen on 34-vuotias Kuopiosta kotoisin oleva laulaja ja lauluntekijä.

Mistä tunnetaan? Pitkään laulajan urasta haaveillut Halonen kirjoitti levytyssopimuksen Arttu Wiskarin perustaman Mökkitie Recordsin kanssa vuonna 2019. Halonen nousi jättimenestykseen suomalaisuudesta ja Suomesta kertovan Pohjola-biisin myötä.

Paras juttu omassa arjessa? "Rakastan spontaaniutta. Yhtäkkiä tapahtuvat asiat, joita ei olla ehditty sen enempää suunnitella, ja sen takia myöskään odottaa, ovat ehdottomasti parhaita. Esim. äkkilähdön varaaminen seuraavalle päivälle, tai tunnin varoitusajalla toteutettu mökkireissu ovat parasta, mitä lomalla voi tehdä."

Toteutumaton haave? "Haluaisin joskus rakennuttaa oman taloni. Silloin voisin tehdä siitä juuri sellaisen kun itse haluan. Taloon tulisi kotistudio ja iso spa-osasta, äänieristetty makuuhuone (olen todella herkkäuninen) ja pihalle puulämmitteinen sauna."

Mitä seuraavaksi? "Seuraavat vuodet tulevat kulumaan aikalailla musiikin parissa. Kesällä on jo tiedossa paljon keikkoja, ja ensimmäisen levyni valmistelu on jo pitkällä. Toivottavasti pystyn jatkossakin tekemään kappaleita, jotka koskettavat suomalaisia Pohjolan tavoin."

 

Sinua saattaisi myös kiinnostaa