Nyt jos koskaan -ohjelmassa Sonja pääsi Sirkus Finlandian estradille

Armeijan pian aloittava Sonja: ”Haluan selvittää, missä omat rajani menevät!”

19-vuotias Sonja on lapsesta saakka ollut energiapommi, joka tarttuu jokaiseen vastaantulevaan haasteeseen. Pian ylioppilaaksi kirjoittava nainen rakastaa haastaa itseään ja aikoo pian armeijaan. Nyt jos koskaan -ohjelmassa Sonja saa esimakua armeijan fyysisyydestä sotilasesteradalla sekä trapetsitempussa.

 Lukiolaisella Sonjalla on juuri alkanut lukuloma ylioppilaskirjoituksia varten. Hän lukeutuu niihin nuoriin, joilla valtaosa lukio-opiskelusta on tapahtunut etäaikaan. "Minulle etäkoulu ei ole ollut ongelma", Porvoosta Helsinkiin koulua varten muuttanut Sonja pohtii. "Itsenäinen opiskelu on minulle helppoa, ja ehkä siksi pandemia-aika ei ole tuntunut niin raskaalta."

19-vuotias Sonja elää monella tavalla käänteentekevää aikaa omassa elämässään. Aikuisuuden kynnyksellä oleva nuori on tärkeiden päätösten äärellä. Hän pohtii, mitä esimerkiksi lähteä opiskelemaan. "Koen, että olen tällä hetkellä vapaampi, mitä varmaan ikinä tulen olemaan. Kaikki ovet ovat auki ja voin lähteä mihin vaan", Sonja iloitsee. Hän ei kuitenkaan aseta paineita itselleen suurien päätösten suhteen, vaikka ei vielä osaakaan osoittaa, mihin oma kiinnostus tarkalleen suuntautuu. "Olen aika lailla kiinnostunut kaikesta, ei ole tullut paloa vain yhteen asiaan. Mutta en ota paineita siitä, että minulla pitäisi jo olla selvillä, mitä haluan opiskella", Sonja pohtii. 

Unelmana armeija ja erikoisjoukot 

Yksi asia on ollut selvää Sonjalle jo lapsesta saakka. Hän aikoo armeijaan. Tulevana kesänä Sonja astelee Onttolan varuskuntaan asepalvelukseen ja tavoitteena on olla armeijassa ainakin vuosi.  

"Haluan ehdottomasti pyrkiä erikoisjoukkoihin", Sonja sanoo painokkaasti. Hän aikoo hakea erikoisjoukkoihin palveluksensa aikana. "Erikoisjoukoissa koulutetaan tiedustelijoita, ja koulutuksen fyysinen puoli on astetta rankempaa. Uskoisin, että koulutukseen liittyy paljon esimerkiksi juoksemista raskaiden kantamusten kanssa. Käsitykseni mukaan siis hieman enemmän selviytymistä", Sonja kertoo. 

Nyt jos koskaan -ohjelmassa Sonja pääsee testaamaan armeijan esterataa, jossa saa ensimakua armeijan fyysisyydestä. Unelma-apuriksi hän saa tankotanssin maailmanmestari Oona Kivelän. Sonja selviytyy radasta huippuajassa, mikä ei CrossFittiä harrastavalle ole yllätys. Mutta mikä armeijan fyysisyydessä viehättää?

"Olen pitänyt sitä itsestään selvänä asiana, että menen armeijaan. Minulla on paljon energiaa ja rakastan haastaa itseäni", Sonja kertoo. Vanhemmat ovat suhtautuneet äärimmäisen positiivisesti tyttären paloon. "Olen aina rakastanut ulkona riehumista, ja vanhemmat olivat samaa mieltä kanssani, että armeija sopisi luonteelleni hyvin", Sonja nauraa.  

Sonjaa ei armeijassa mietitytä se, että naisena hän edustaa vähemmistöä palvelukseen astuvista.  

"Ei se vaivaa minua mitenkään. Päinvastoin! Olen iloinen, että pääsen edustamaan naisia ja haluan tuoda esille sitä, että me naiset pärjätään ihan yhtä lailla!", hän täräyttää. Eniten hän kuitenkin odottaa pääsevänsä ylittämään itseään. "Haluan nähdä, missä omat rajani menevät ja saada uusia kokemuksia. Johtajakoulutuksesta puolestaan odotan oppivani johtamisen asennetta", hän kertoo. Pelkoja tai epäilyksiä nuorella naisella ei juurikaan ole. "Ainoa huoleni on, että en lähde tekemään tyhmiä ylityksiä oman sietokyvyn kanssa, ettei esimerkiksi loukkaantumisia tule."

Rauhoittumista eläinten parissa

Fyysisten haasteiden vastapainoksi Sonja on löytänyt rauhoittumisen hevostalleilta. Nyt jos koskaan -ohjelmassa hän pääsee hyvinvointivalmentaja Kanerva Ahonalan kanssa ratsastusvaellukselle, missä oppii rauhoittumista. Ohjelman jälkeen Sonja on ollut tiiviisti tekemisissä sekä Kanervan että Oonan kanssa. "Paitsi että sain ohjelmassa monta unelmaa täytetyksi, niin sain myös kaksi uutta harrastusta", Sonja iloitsee. Hän käy Oonan tankotanssitunneilla joka viikko ja Kanervan tallilla ratsastamassa melkein viikoittain. "Teen tallihommia ja käymme maastossa ratsastamassa. Kiireisen arjen keskellä siitä on tullut ihana uusi nollauskeino minulle, päästä olemaan koko päivä eläinten kanssa", Sonja huokaa.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa